Jocuri Noi

Nokia N95

Scris de Serj
Luni, 17 Septembrie 2007 05:38
nokia-n95.jpg  E greu să plasezi Nokia N95 într-o categorie, date fiind opţiunile profesionale pe care le are, cum ar fi HSDPA şi WiFi. Dar ţinta companiei Nokia nu e consumatorul obişnuit, de data aceasta. Nokia N95 este visul fiecărui blogger.

   Telefonul e excelent pentru cei ce nu se pot dezlipi de internet, având nu numai un web browser, ci şi Flash player şi o grămadă de opţiuni wireless. Iar cu camera foto de 5 megapixeli şi cu programul instalat, Nokia N95 îţi dă posibilitatea să creezi.

 N95 îţi lasă o impresie foarte bună încă de la început. Ecranul de 240 x 320 e luminos şi clar. Potrivit mai degrabă pentru video-urile scurte de un minut sau două, telefonul se va potrivi excelent cu varianta pentru mobil a site-ului YouTube, ce urmează a fi lansată în acest an. Mişcat în sus, ecranul culisant scoate la iveală tastatura numerică, iar cele patru butoane media în plus pot fi accesate mişcând ecranul în jos.

 Camera foto este acoperită, lentilele Carl Zeiss fiind dezvăluite prin apăsarea unui buton. În faţă, telefonul are o altă cameră de 352 x 288, pentru apelare video. Programele instalate pe N95 sunt foarte bune. Teelefonul în sine e puternic, funcţionând rapid, iar media player-ul e foarte bun. N95 îţi dă posibilitatea să uploadezi orice de pe telefon, direct pe blogul tău. Deşi funcţionează bine când deschizi calendarul sau contactele din Outlook, există mici probleme cu sincronizarea e-mailurilor, aşa că e mai bine să folosiţi inboxul POP3 sau IMAP.

 Toate aceste opţiuni fac ca bateria să se epuizeze destul de repede. Folosind GPS şi WiFi, adăugând câteva sms-uri, telefoane şi poze, te poţi trezi cu bateria moartă în 24 de ore, ceea ce înseamnă că nu poţi pleca în week-end fără încărcător. Un alt dezavantaj e că N95 nu poate fi încărcat prin USB.

 Astfel, N95 e o dovadă că nu există un telefon perfect pentru toţi. În timp ce Nokia a reuşit să îngrămădească toate opţiunile pe cae ţi le-ai putea imagina şi dori, bateria lasă de dorit, iar fanii GPS vor obosi rapid încercând să dea de semnal de fiecare dată când acesta pică. Dacă vrei un telefon cu care să-ţi impresionezi prietenii, N95 ar fi o alegere bună. E mare păcat, însă, că aspectele practice ale N95 nu sunt satisfăcătoare.

 

nokia-n95m.jpg

 


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)