Jocuri Noi

Hartie electronica A4 color, in premiera

Scris de Serj
Marţi, 18 Septembrie 2007 01:34
LGpaper.jpg  LG.Philips LCD şi-a prezentat ieri un nou produs: prima bucată de hârtie electronică felxibilă de 14.1 inci, colorată. Aceasta este echivalentul unei pagini A4. În urmă cu un an, LG.Philips LCD prezenta în premieră mondială aceeaşi invenţie, dar în varianta alb-negru.

   Produsul funcţionează cu cerneală electronică E Ink şi poate genera maxim 4.096 de culori. Fiind flexibilă, hârtia poate fi îndoită la 180 de grade, fără ca imaginea să fie afectată. Producătorul a preferat să renunţe la folosirea sticlei în favoarea suportului din folie metalică şi din plastic, fapt care conferă hârtiei electronice nu numai flexibilitate, ci şi mai multă rezistenţă. <

 Pentru rezultate mai bune, compania a dezvoltat o tehnologie specială care reduce şansele de deformare a panoului şi previne modificarea structurii circuitelor în cazul expunerii la temperaturi înalte. Produsul e eficient şi din punctul de vedere al consumului de energie, fiind solocitat doar când imaginea se schimbă. Ba mai mult, grosimea display-ului nu depăşeşte 300 micrometri. Ca şi calitate, imaginile afişate se aseamănă celor scoase la imprimantă.

 Anunţul celor de la LG.Philips LCD vine la doi ani după ce aceeaşi companie a inventat hârtia electronică de 10 inci.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)