Jocuri Noi

iPodul, interzis pe strazile New Yorkului

Scris de Serj
Sâmbătă, 15 Septembrie 2007 02:28
ipodkiller.jpg  Senatorul newyorkez Carl Kruger a propus interzicerea utilizării iPodurilor pe stradă, pe motivul că butonarea gadgeturilor duce la detaşarea de lumea reală (aşa-zisul fenomen de „iPod oblivion”), putând avea urmări grave. În unele cazuri, consecinţele au fost chiar mortale.

  Dacă propunerea lui Kruger ar fi adoptată ca lege, trecătorii care sunt prinşi utilizând orice fel de dispozitiv electronic în timpul traversării ar fi amendaţi cu 100$. Trecătorii, persoanele care aleargă şi bicicliştii vor putea folosi gadgeturile numai în parcurile din oraş.

  Într-o lume în care tehnologia acaparează totul, un politician vrea ca oamenii să se trezească la realitate şi să „caşte” urechile la trafic. Fără să prezinte statistici, senatorul a relatat cazul unui tânăr de 23 de ani care a tăiat calea unui autobuz în timp ce-şi butona iPodul. Acesta e doar unul din accidentele petrecute pe străzile New York-ului, semnalându-se şi situaţii în care victimele nu au sesizat avertismentele celor din jur, din cauza căştilor. Kruger consideră că problema priveşte şi ameninţă întreaga naţiune.

Opoziţia
Kruger e ferm pe poziţie când vine vorba de propunerea sa, chiar dacă o asemenea lege ar fi greu de susţinut cu argumente reale. Fanii gadgeturilor sunt împotriva unei asemenea legi, grupuri de avocaţi susţinând deja că ea ar „lovi” pe nedrept pietonii. Ba mai mult, nu dispozitivele menţionate sunt cele care ucid, ci şoferii neglijenţi, susţin unii avocaţi, încercând să reorienteze problema şi să propună alte soluţii: extinderea timpului de traversare a străzii şi pedepsirea aspră a şoferilor care nu respectă pietonii. „New York este oraşul pietonilor. O eventuală reţinere a acestora de la activităţile zilnice ar fi împotriva întregului oraş şi împotriva trecătorilor”, susţine un avocat.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)