Jocuri Noi

AMD si Nvidia lanseaza noi procesoare de clasa medie la preturi de $250

Scris de Serj
Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 11:54
nvidia-amd.jpg   Cei mai mari concurenţi din domeniul procesoarelor grafice, AMD şi NVidia au lansat astăzi câte o placă grafică de clasă medie la preţuri şi performanţe similare.

   Cele două produse, GeForce GTX 275 şi Radeon HD 4890 vor umple astfel golul lăsat de cele două companii care până la acest moment nu mai ofereau niciun dispozitiv în marja de preţ cuprinsă între 150 si 300 de dolari. GeForce GTX 275 este de fapt un model mediu construit având ca bază mult mai scumpa placă GeForce GTX 285 căreia i se adaugă un procesor mai slab, memorie şi lăţime de bandă considerabil mai mici.

   Avem parte astfel de un model high-end reconstruit, în vreme ce, modelul AMD are la abză un model mai ieftin îmbunătăţit. Ambele însă beneficiază de un design modern, cu 2 sloturi PCI Express, cu suport pentru tehnologia multi-GPU, Crossfire pentru AMD respectiv SLI pentru Nvidia. La fel, în ceea ce priveşte funcţionalitatea, ambele plăci grafice par să beneficieze de aceleaşi caracteristici, cu un plus nesemnificativ pentru Nvidia la unele jocuri mai noi.

   În ceea ce priveşte disponibilitatea lor pe piaţă, ne aşteptăm să le vedem prin magazine începând cu a doua jumătate a lunii.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)