Jocuri Noi

Asus si Disney lanseaza Netpal

Scris de Caesar
Marţi, 23 Iunie 2009 08:32
netpalCei de la Disney încearcă să acapareze şi ei o felie din segmentul de piaţă dedicat mini-laptopurilor (netbookuri), profitând de milioanele de fani pe care îi au în toată lumea. În acest sens, compania americană a semnat un acord cu Asus, celebrul producător de netbookuri din seria EEE, rezultatul fiind dedicat exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Netpal, aşa cum se numeşte noul produs Asus, cel puţin din punct de vedere tehnic, se încadrează în tiparele seriei EEE, fiind propulsat de un procesor Intel Atom de 1,6 Ghz, un display de 8,9 inci cu rezoluţie de 1024 x 600 pixeli şi o memorie de 1GB RAM. În ceea ce priveşte memoria fizică, Netpal va putea fi cumpărat fie cu un SSD de 16 GB fie cu un HDD de 160 de GB, ambele variante cu Windows Xp preinstalat.

Aportul celor de la Disney va putea fi observat în principal la designul exterior, Netpal venind în 2 culori diferite, Princess Pink şi Magic Blue, primul cu o temă florală iar cel de-al doilea cu Mickey Mouse. De asemenea, sistemul de operare va fi şi el adaptat celor mici, cu interfeţe presetate cu teme inspirate din filme şi personaje celebre ale companiei precum WALL-E, Toy Story, Cars sau Mickey Mouse dar şi Hannah Montana şi Jonas Brothers pentru fanii mai vârstnici ai universului Disney.

Fiind un netbook destinat în mod special celor mai mici, Netpal vine cu o tastatură protejată împotriva scurgerii de lichide şi cu o serie de programe de control parental preinstalate care să restricţioneze accesul la anumite situri sau programe, la anumite adrese de e-mail etc. Netpal va intra pe piaţă la sfârşitul lunii iulie la preţuri începând de la 350 de dolari. Deşi nu dispunem de informaţii cu privire la livrarea acestuia în magazinele de retail româneşti, pentru început Netpal va fi disponibil pe Amazon.com sau în magazinele Toys R Us.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)