Jocuri Noi

Doua noi procesoare Intel Core i7

Scris de Caesar
Duminică, 31 Mai 2009 11:04
intel_core_i7
Deşi abia azi vor fi lansate oficial, noile procesoarele Quad Core i7 de la Intel au început să facă vâlvă prin magazinele online, precomenzile începând să curgă odată cu publicarea specificaţiilor tehnice ale acestora.

Noile Core i7 sunt destinate în special desktopurilor high-end şi staţiilor de lucru, printre acestea fiind şi cel mai rapid procesor de până acum, Core i7 Extreme 975 care va funcţiona la o viteză de 3,33 GHz cu 8 MB Cache. Listat la preţuri ce variază între 1100 şi 1250 de dolari, Extreme 975 este şi cel mai scump din această nouă serie, urmat îndeaproape de Core i7 950 care rulează la viteza de 3,05 GHz şi care va costa în jur de 650 de dolari.

Aceste procesoare cu 4 nuclee Core i7 au la bază arhitectura Intel Nehalem şi incorporează şi un controller de memorie care va permite comunicarea mai rapidă a procesorului cu memoria sistemului. Totodată, aceasta va fi şi ultima lansare din această serie, începând din 2010 Intel urmând să înlocuiască arhitectura Nehalem cu cea Gulftown care se va baza pe tehnologia de fabricare pe 32 de nanometri ce va creşte viteza cipurilor invers proporţional cu consumul de energie.
 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)