Jocuri Noi

Intel va lansa in 2010 procesorul Gulftown cu 6 miezuri

Scris de Serj
Miercuri, 13 Mai 2009 08:26
intel_blueonwhite_logoDeşi poate ca mulţi dintre voi încă nu au găsit răspunsul la întrebarea "Ce nevoie am de un quadcore?" Intel pregăteşte lansarea următoarei generaţii de procesoare high-end cu 6 miezuri şi cu numele de cod Gulftown. Bazat pe arhitectura Westmere de 32 nm, noul procesor va funcţiona şi pe infrastructura actuală LGA 1366, pe plăcile de bază dotate cu chipset x58 şi va suporta memoria DDR3.

Deşi în prezent Intel a anunţat oficial suportul doar pentru memoriile DDR3 la 1066 Mhz, ne aşteptăm ca acesta să fie extins pe viitor şi pentru memorii mai rapide.

Dintr-un comunicat oficial, aflăm că Gulftown este succesorul direct al generaţiei i7 şi că va fi lansat pe la mijlocul anului viitor. De asemenea, aflăm că viitorul procesor deşi doar cu 6 miezuri va fi capabil de a rula 12 threaduri în acelasi timp, datorită tehnologiei multi-threading pe care o va incorpora.

Tot pentru anul viitor ne aşteptăm şi la lansarea unei noi versiuni a chipsetului x58, care să ofere suport pentru USB 3.0 şi SATA 6GB/s.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)