Jocuri Noi

Nvidia G300, urmatoarea generatie de placi video high-end

Scris de Serj
Luni, 25 Mai 2009 09:01
nvidia-logoUltimul an a fost unul extrem de productiv în materie de plăci video high end, cele două mari rivale Ati şi Nvidia întrecându-se în lansări care mai de care mai spectaculoase, prima cu seria HD 48xx, cea de-a doua cu seria G2xx, oferind plăci grafice de înaltă calitate şi putere, la preţuri din ce în ce mai atractive pentru consumatorii cu nevoi mari de procesare grafică.

Nvidia însă încearcă să împingă limitele şi mai departe, viitoarea serie G300 urmând să lase AMD în urmă cu câteva generaţii, în cazul în care specificaţiile care au apărut prin presă se vor dovedi adevărate.

Plăcile video din seria G300 vor fi dotate cu procesoare începând de la 700 Mhz, 1100 Mhz frecvenţă la memorie şi 1600 la shader, mult mai mult decât ce se oferea până acum în materie de procesare grafică. Mai mult, cele 512 de unităţi shader de care ne vom bucura la G300 reprezintă dublul unităţilor prezente în cele mai sofisticate plăci grafice ale momentului. În urma acestei configuraţii, specialiştii se aşteaptă de la seria G300 la o lăţime de bandă de peste 281,6 GB/s, de două ori mai mare decât la GTX 280.

Deşi Nvidia nu a anunţat descoperiri importante în materie de tehnologie de fabricaţie care va rămâne tot de 40 nm, G300 va avea totuşi procesoare noi, cu un potenţial de calcul de până la 2,5 teraFLOPS.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)