Jocuri Noi

Una calda, una rece de la Intel

Scris de Serj
Duminică, 24 Mai 2009 19:41
intel_blueonwhite_logo
Ca orice mare companie care se respectă, (vezi Microsoft), Intel se vede şi ea implicată în cazuri de corupţie, concurenţă neloială şi alte practici mai mult sau mai puţin licite.

Potrivit procurorilor, Intel a reuşit să-şi păstreze dominaţia pe piaţa europeană acordând sume importante de bani unor companii producătoare de echipamente IT precum Dell, Lenovo, HP sau NEC pentru a nu lansa pe piaţă PC-uri şi laptopuri cu cipuri AMD mai avansate tehnologic, păgubind astfel consumatorii europeni şi lăsându-i fără opţiuni pe piaţă. Suma se ridică la peste 1,45 miliarde de dolari, o sumă considerabilă chiar şi pentru o companie de o asemenea anvergură, sumă care putea fi folosită foarte bine pentru cercetare şi dezvoltare de noi cipuri care să poată concura cu cele AMD.

În aceste condiţii, era evidentă o reacţie vehementă din partea Intel care, acţionând ca o mare companie, în loc să se învârtă în jurul degetului lansează rapid comunicate şi ne informează că următoarea generaţie de cipseturi Atom va avea un cuvânt greu de spus pe piaţa laptopurilor. Astfel, noile Atom, denumite generic Pine Trail vor include atât controllerul de memorie cât şi cel grafic pe o singură plăcuţă, alături de procesor, reducând astfel costurile de producţie care se reflectă în mod direct asupra consumatorului final dar şi mărind considerabil viteza de lucru şi reducând timpii de răspuns ale computerului.

Platforma Pine Trail va fi disponibilă producătorilor începând cu a doua jumătate a acestui an.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)