Jocuri Noi

Batman Arkham Asylum

Joi, 17 Februarie 2011 11:35
Batman-ArkhamAsylum1Cu siguranta ati auzit de Batman, dar daca nu sunteti fan adevarat s-ar putea sa nu fi auzit de Arkham Asylum. Acest infam spital de psihiatrie este o inchisoare de maxima siguranta pentru cei mai deranjati criminali din orasul Gotham si gazduieste toti criminalii cu care s-a intalnit Batman de-a lungul anilor. Acum multumita firmei Eidos si producatorului Rocksteady, Arkham este acum cadrul pentru unul dintre cele mai bune jocuri third-person ale anului.

Intrand in pielea lui Batman vei avea multe de facut, poti lua la bataie corp la corp huliganii lui Joker, ii poti vana silentios unul cate unul, sau ii poti elimina cu armele speciale si memorabile. Fiindca majoritatea continutului jocului trebuie obtinut prin puncte, cel mai probabil vei intra in story-mode prima data cand pornesti jocul. Aici vei afla ca Batman l-a capturat din nou pe Joker si pe parcursul introducerii vei observa cum e dus spre captivitate. Dealtfel , Joker nu pare a fi deloc deranjat de situatia lui, din contra vei afla ca s-a lasat prins de data aceasta pentru a face din Arkham o mare petrecere, cu Batman ca invitat de onoare. Batman fiind un erou adevarat nu poate lasa totul de-o parte si asta face ca jocul sa fie cu totul original si o adevarata placere de jucat.

Imediat ce incepi jocul esti aruncat in mijlocul actiunii. Pentru gloatele de huligani ai la dispozitie atacuri directe si contra-atacuri, acest sistem diferentiaza foarte mult luptele intre ele si desi in alte jocuri ti se pare repetitiv cand te lupti cu aceasi inamici, in Batman Arkham Asylum vei putea tu face fiecare lupta unica, atata timp cat folosesti contra-atacurile la momentele oportune. La inceputul jocului vei intalni grupuri mici de huligani si nu vei avea probleme,cu doua butoane vei rezolva problemele, dar gradual acelor doi, trei batausi li se vor mai adauga inca doi, pe langa vor mai veni unii cu cutite, altii cu arme deci cu incetul luptele vor deveni din ce in ce mai dificile dar in acelasi timp mai placute.

De multe ori vei fi nevoit sa folosesti imprejurimile pentru a obtine un avantaj in bataie, eliminand inamicii pe rand cu tactici silentioase. S-ar putea sa intri intr-o camera cu opt inamici care iti tin prietenii ostateci, va trebui sa ii elimini pe rand pe fiecare pana sa ajungi la ei. Cum am precizat inainte bataia corp la corp este atu-ul lui Batman, in schimb cel mai mare inamic al lui sunt gloantele, deci incearca sa eviti focurile de arma cum Superman ar evita kryptonita. Pe langa toate aceastea, Batman Arkham asylum are si o parte de investigatii. Vei fi nevoit sa iti pornesti vederea cu raze X si sa urmaresti indicii pana cand afli adevarul. Raspandite de-a lungul azilului, vei gasi informatii despre personajele cele mai importante din joc; vei putea asculta benzi cu interviurile despre sederea la azil a celor mai mari inamici ai lui Batman, cum ar fi Joker, Harley Quinn si Poison Ivy.

E important de zis ca fiecare scenariu si fiecare personaj este bine scris si detaliat in acest joc, vocea lui Mark Hamill iti da impresia ca ai de-a face cu Joker-ul original, dar nu doar acesta, toate personajele sunt bine conturate si nu vei avea impresia ca jocul sufera de prea multa informatie. Unul dintre aceste personaje este Edward Nigma, sau The Riddler cum e mai bine cunoscut. Pe acesta nu il vei intalni in joc, dar prezenta lui se face simtita pe toata intinderea jocului prin sutele de puzzle-uri care ti le pune la dispozitie, puzzle-uri care daca le rezolvi iti vor oferi puncte, puncte care le vei folosi sa deschizi continutul jocului.
Oricum vei juca acest joc, fie vei intra in Story-mode sa afli ce surprize are Joker pentru batman, sau Challenge-mode unde vei avea de rezolvat multe incercari, Batman Arkham Asylum iti va da pe deplin impresia ca esti in pielea lui Batman. Totul despre acest joc este impresionant, povestea, grafica impresionanta, vocile actorilor, combinatia intre actiune directa, mod stealth si mod detectiv dar mai ales personajele fac din Batman Arkham Asylum unul dintre cele mai bune jocuri de actiune ale anului.

Screenshots Batman Arkham Asylum:
Batman-ArkhamAsylum2Batman-ArkhamAsylum3Batman-ArkhamAsylum4Batman-ArkhamAsylum5
Batman-ArkhamAsylum6Batman-ArkhamAsylum7Batman-ArkhamAsylum9Batman-ArkhamAsylum8
 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)