Jocuri Noi

Lineage Eternal: Twilight Resistance

Scris de Calin
Luni, 14 Noiembrie 2011 12:58

Lineage EternalSaptamana trecuta in Korea la conventia G-Star 2011 supranumita si E3-ul Korean cei de la NCSoft au dezvaluit viitorul lor MMORPG in stilul isometric, Lineage Eternal. Pentru cei care nu recunosc termenul isometric, acesta este stilul de joc cu o camera inalta, similara jocurilor Diablo. Lineage Eternal va fi un joc cooperativ, din genul MMO.

Despre Lineage Eternal.

Singurele informatii oferite despre aceste joc au aparut in urma unui videoclip de 15 minute care sunt prezentate trei clase complet diferite, un luptator, un arcas si o vrajitoare. Printre primele lucruri care le-am observat in acest film este grafica excelenta a jocului. Comparativ cu celelalte jocuri noi din acest gen, Lineage Eternal este creat intr-un stil realist.

Realismul jocului este exprimat nu doar prin grafica ci si prin fizica impresionanta a jocului. Lineage Eternal a surprins toti participantii conventiei G-Star si cu doar cateva ore de la aparitie, intreaga comunitate a jucatorilor cu doar un film de 15 minute care prezinta putine dintre abilitatile celor trei clase.

Genul jocurilor de actiune hack and slash din care face parte si Lineage Eternal pune accent pe jocul cu mouse-ul. Cu ajutorul mouse-ului jucatorul controleaza unde personajul se misca si pe cine ataca. Una dintre noile trasaturi introduse in Lineage Eternal este mecanica drag-and-hold, care creaza noi optiuni si noi mecanici ale abilitatilor.

Mecanica Drag-and-Hold.

Drag-and-hold inseamna ca vei alege tu unde si cum magiile tale vor afecta inamicii sau mediul inconjurator. Unul din cele mai simple exemple este cel cu magia Fire-Wall (nu este numele oficial), unde jucatorul alege lungimea si orientarea zidului de foc apasand pe butonul de la mouse si trasand o linie pe ecran. In acelasi fel functioneaza si magiile luptatorului si ale arcasului.

Una dintre momentele cele mai impresionante ale clipului este sageata arcasului care tintuieste mai multi inamici pe marginea unei barci. Acesta este doar un exemplu al fizicii avansate de care acest joc dispune. Cu ajutorul mecanicii drag-and-hold puteti alege si directia in care luptatorul va lansa o serie de lovituri puternice sau directia in care vrajitoarea ii va catapulta pe inamicii ridicati in aer.

Oficial anuntat ca si Lineage Eternal: Twilight Resistance, acest joc este a treia parte a seriei de jocuri Lineage create de NCSoft. Primele doua jocuri din aceasta serie au fost asemanatoare celorlalte jocuri MMORPG, cu control WASD si abilitati pe numere. In aceasta a treia parte a seriei au decis sa modifice stilul jocului. Au facut-o si lumea a fost impresionata.

Clasele din Lineage Eternal:

Lineage Eternal Knight ClassKnight. Prima clasa prezentata in videoclip este cavalerul, un luptator puternic specializat pe lupta corp la corp care foloseste armuri grele pentru a fi mai rezistent. Acesta este tipul clasic al luptatorului din orice joc de acest gen.

Ceea ce diferentiaza acest personaj de orice alt erou de acest tip din jocuri similare este sistemul drag-and-hold. Unu exemplu de abilitate folosita de acesta este Charging Blade. Cand jucatorul traseaza o linie pe ecran, cavalerul va inainta exact pe acel traseu cu arma inainte lovind toti inamicii de pe traseu.

Whirling Slash este o alta abilitate care prezinta in detaliu acest sistem din Lineage Eternal. Cavalerul nostru nu va folosi doar armele lui pentru a distruge inamicii. Obiectele din mediu pot fi folosite strategic. Fiecare clasa din Lineage are si abilitati defensive, spre exemplu cavalerul are scut.

Lineage Eternal MageMage. Clasa care foloseste magii se numeste Mage si este relativ asemanatoare celorlalte vrajitoare vazute in jocurile de acest tip, doar cu cateva modificari. Drag-and-hold ii ofera acestei clase abilitati unice.

Clasa mage are 3 posturi. Prima postura este cea distructiva, Destructive Stance, care ii da vrajitoarei control asupra elementelor, cum ar fi focul, gheata si curentul. A doua postura se numeste Displacement Stance care foloseste magii menite sa modifice pozitia adversarilor. O abiltiate din acesta postura este Telekinesis, cu care puteti arunca in orice directie inamicii ridicati in aer.

Lineage Eternal Spirit Archer ClassSpirit Archer.
A treia si ultima clasa prezentata la G-Star din 2011 este Spirit Archer, care este o combinatie de mai multe clase, printre care arcasul clasic si spiritualist, care cheama spirite pentru a il ajuta in lupta.

O mica diferenta intre arcasii din alte jocuri si Spirit Archer din Lineage Eternal este faptul ca acesta foloseste munitie adevarata, deci va trebui sa stai cu ochii pe tolba de sageti. Fiecare abilitate a acestuia foloseste sageti iar cand vei ramane fara sageti va trebui sa schimbi tolba.

Unele abilitati folosc chiar si toate sagetile tale dintr-o tolba, cum ar fi Arrow Shower. Acesta abilitate trebuie folosita cu mare atentie fiindca in momentul in care nu mai ai sageti, devii vulnerabil. Nu in ultimul rand, spiritele acestui erou ii imbunatatesc loviturile acestui erou, pe langa multe alte intrebuintari.

Videoclipul prezentat in Korea saptamana trecuta se termina cu o lupta masiva contra unui boss inaripat. Cele trei clase cooperaza si interactioneaza una cu alta pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Concluzii:

Lineage Eternal iese in evidenta cu multe aspecte, printre care grafica, mecanica unica, clase unice si gameplay excelent. Cu siguranta, Lineage Eternal: Twilight Resistance va fi probabil competitorul cel mai semnificativ al jocului Diablo 3 care va fi lansat la inceputul anului viitor. Dar fiindca Lineage Eternal a fost prezentat doar acum, acesta va fi lansat cel mai probabil la sfarsitul anului viitor, sau chiar in 2013.

Screenshots Lineage Eternal:
Lineage Eternal Lineage Eternal Lineage Eternal Lineage Eternal
Lineage Eternal Lineage Eternal Lineage Eternal Lineage Eternal
Trailer Lineage Eternal de la G-Star 2011: 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)