Jocuri Noi

Vindictus, un nou gen de MMO.

Vineri, 18 Februarie 2011 09:17
Vindictus1Daca nu va mai atrag MMORPG’urile clasice si cautati ceva nou si inviorator s-ar putea sa va fi gasit raspunsul. Vindictus este o combinatie de RPG si actiune hack-and-slash. Vindictus este varianta engleza a jocului korean Mabinogi Heroes, joc care ruleaza de ceva vreme in Korea. Sa nu va asteptati la niste personaje dragalase cu ochi mari cand rulati Vindictus pentru prima oara. Grafica jocului, violenta si raurile de sange fac din Vindictus un joc mai matur.


Ideea principala a jocului se trage foarte mult din mitologia celtica, care sugereaza ca o zeita misterioasa va aparea sa arate drumul spre paradis doar celor care distrug inamicii lor. In cazul nostru inamicii se numesc “fomors”, un termen care face referire la majoritatea monstrilor pe care ii vei intalni. Zeita din Vindictus isi pastreaza tacerea desi eroii se lupta cu acesti inamici din vremuri uitate demult. De aceea majoritatea personajelor din aceasta poveste par a fi sceptici de existenta ei.

In Vindictus iti vei putea alege momentan doar din 3 clase, dar in viitor, pe cum progreseaza jocul vor lansa si urmatoarele doua clase. Momentan clasele apartin doar unui anumit gen: adica personajul foarte rapid ce se lupta cu doua sabii este barbat, personajul care foloseste scut si sabie este femeie si vrajitoarea la fel. S-ar putea sa va para ciudat si limitativ dar jocul iti ofera o gama larga de optiuni de personalizare a personajului tau. Aceste personalizari se refera la: culoarea pielii, trasaturi faciale, tatuaje si multe seturi de armuri carora le poti schimba culoarea. In mod interesant, armurile sau scutul ti se vor avaria, iar aceste daune se vor vedea pe aceastea. Daca abuzezi de scutul tau la un moment dat vei umbla doar cu jumatate din el sau daca vei incasa prea multe lovituri armurile ti se vor deteriora si te vei afla pe jumatate gol in mijlocul bataii. Ca norocul personajele vor avea niste haine permanente, deci in cel mai rau caz vei fugi doar in boxeri. Chiar si fara aceste daune ale armurilor, Nexon a creat multe dintre aceste armuri sa arate cat mai mult. Se pare ca nu doar personalizarea este dusa la noi limite, ci si sex-apealul.

Toate aceste personalizari sunt foarte interesante, dar pe departe cel mai interesant aspect al acestui joc este sistemul de lupta, care se aseamana mai degraba cu jocurile vechi de bataie gen, Final Fight si Double Dragon, dar duse la cu totul alt nivel. Pe langa faptul ca ai o gama foarte larga de miscari sau magii, in functie de clasa pe care ai ales-o, tot mediul inconjurator va sta la dispozitia ta. Ai nevoie de putina creativitate si vei putea folosi aproape orice ca o arma. Vindictus este construit pe engine-ul folosit de Valve pentru Half Life 2 care ii dau jocului o fizica foarte reala.
In Vindictus vei avea ocazia sa iti nimicesti inamicii cu propriile arme, sa ii treci prin pereti sau sa ii prinzi in lanturi si sa ii tarasti pe podeaua plina de sange. Pe langa toate aceastea personajul tau poate folsoi si obiecte din mediul inconjurator, deci nu fii surprins cand iti vezi un coechipier ca elimina inamicii cu un bolovan sau cu o grinda. Motorul grafic al jocului deschid drumul catre multe alte optiuni, cum ar fi lovirea unei manete care declanseaza o capcana, sau taierea franghiilor unui pod ca acestea sa striveasca tot ce se afla sub el. Acest sistem de fizica va incuraja jocul in echipa fiindca veti intalni monstri masivi care pot fi mai usor de invins daca doi il tin jos cu lanturi si doi il ataca frontal.

Vindictus iese in evidenta cu fizica interesanta, calitatea graficii jocului de prima calitate  si violenta surprinzatoare. Jocul este gratuit dar disponibil momentan doar pentru Statele Unite. Varianta Europeana a acestui joc este momentan doar in stadiu de plan desi a fost intai decis sa apara la sfarsitul anului 2010.

Screenshots Vindictus:
Vindictus2Vindictus3Vindictus4Vindictus5

Vindictus6Vindictus7Vindictus8Vindictus9


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)