Jocuri Noi

King Arthur

Scris de Caesar
Joi, 27 Mai 2010 10:17
jocuri de strategie cu King Arthur
Epoca medievala a inspirat o multime de jocuri de strategie de-a lungul timpului, King Arthur intrand si el in aceasta categorie chiar daca porneste de la o legenda cu putine radacini in realitatea istorica.

O poveste cu iz de mit, a unuia dintre cei mai iubiti lideri ai Britaniei aflata in perioada de tranzitie de la stapanirea romana la transformarea sa in regat. Un joc de strategie asteptat cu interes in Europa, lansat deja inca din luna noiembrie a anului 2009 in SUA, produs de catre Neocore Games si distribuit de Ascaron pentru PC, Playstation, Xbox360 si Gamecube.

In principiu, King Arthur este un clasic joc de strategie plasat in Britania evului mediu in care jucatorii isi vor insusi rolul lui Arthur, viitorul rege. Vom construi Camelotul, vom aduna Cavalerii Mesei Rotunde, vom uni tara si vom lupta impotriva eventualilor invadatori mai mult sau mai putin istorici. Mai mult, jocul va contine si o multime de elemente de role playing, permitandu-ne atat dezvoltarea caracterului cat si alegerea propriei cai de urmat, cea a binelui sau raului.

Britania regelui Arthur, desi inradacinata in istoria locala, ne apare in joc ca si o imbinare de fantezie, mitologie, adevar si cavalerism medieval. O Britania timpurie locuita de o sumedenie de triburi si factiuni ce dispun de viziuni, organizare sociala si cultura diferite, intr-o permanenta stare de tensiune si mereu in razboi, pe care Arthur le va echilibra, unindu-le si puanadu-si definitiv amprenta pe cursul istoriei.

Spre deosebire de alte jocuri de strategie clasice axate pe construirea unui imperiu, King Arthur dispune si de o puternica influenta RPG care va permite jucatorilor managementul povestii dar si al caracterelor eroilor, specificatiile morale si etice ale acestora precum si aptitudinile si slabiciunile lor. Prin urmare, toate deciziile luate vor modela definitiv caracterul regelui. Obiectivul principal al acestuia va fi in cele din urma cel de a uni sub coroana sa cele 40 de provincii britanice, construirea unor orase grandioase si crearea celebrului consiliu al Mesei Rotunde, numirea cavalerilor si stabilirea aportului acestora la viata cetatii.

Vom avea parte de o campanie single player care se va desfasura pe parcursul a sase episoade dinamice, o campanie libera in care ne vom lupta cu factiunile rivale, un fir epic bine conturat, un sistem de lupta turn-based si o harta 3d. Nu va lipsi nici modurile LAN si multiplayer. In fine, am vorbit la viitor pentru ca jocul, desi lansat de cateva luni bune in SUA, in Europa va ajunge abia in luna Iunie a acestui an (2010), sub sigla Ascaron.

Imagini King Arthur :
strategie King Arthur King Arthur joc King Arthur King Arthur King Arthur King Arthur joc de strategie King Arthur King Arthur joc strategie pc

Trailer King Arthur :


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)