Jocuri Noi

Warhammer 40.000: Dawn of War II

Luni, 14 Martie 2011 10:48
WHDOW2_logoWarhammer 40.000: Dawn of War II este un joc amuzant si fascinant dar care sufera de o criza de identitate. Intr-o parte a spectrului vei gasi un real-time-strategy exploziv, plin de actiune si competitive, dar in cealalta parte a spectrului vei gasi un single-player mode care se comporta mai mult ca un RPG decat ca un RTS.

Legatura dintre cele doua moduri ale jocului este foarte superficial fiindca structura din single-player este foarte diferita tipruile de misiuni skirmish, contra calculatorului cu care suntem obisnuiti. In orice caz, datorita succesului in multiplayer, toate neajunsurile din single-player pot fi trecute cu vederea.

Primul lucru care te vei intreba dupa ce vei incepe single player va fi: unde e strategia din aceasta campanie? De cele mai multe ori vei fi pus in comanda a catorva echipe de marini cu care va trebui sa extermini inamicii. Nu iti va fi disponibil sa construiesti cladiri sau sa iti antrenezi intariri, ci in schimb va trebui sa foloestei unitatile disponibile cat mai economicos si sa termini misiunea asa.

Cei mai mari fani de RTS vor fi dezamagiti de lipsa literei Sdin RTS, dar cei carora le plac mai mult jocurile RPG vor fi incantati de aceasta schimbare a pasului. Toate elementele unui joc RPG vor fi gasite in single-player, inclusive sistemul de level-up, abilitatile si bonsurile, culegerea de obiecte de pe campul de lupta si multe altele. Modul single-player va incepe mai greu, dar odata ajuns in punctul culminant jocul te va acapara.

Mecanica din modul single-player din Warhammer 4.000 Dawn of War II va if asemanatoare celei din Company of Heroes si va fi mai complexa decat un simplu click cu mouseul. Echipele tale pot fi folosite in multe feluri, de la a ataca continuu asupra inamicilor pana la apararea garnisoanelor, dar cel mai important aspect al unei batai va fi familarizarea ta cu abilitatile comandantului.

Componenta multiplayer a jocului va fi total diferita de ceea ce vei vedea in single-player. Pentru iubitorilor de competitie in jocurile de strategie, Dawn of War II va va oferi o experienta brutala. Rasele disponibile in Dawn of War II sunt : Space marines, Orks, Eldar si Tyranid. Rasele sunt foarte diferite, de exemplu un Tyranid revener alpha poate crea tuneluri prin care armata ta se poate transporta repede sau un warlock elder poate domina fronturile cu magii puternice.

Sunt multe strategii ce pot fi adoptate si aceastea vor fi diferite de la jucator la jucator. Aceste strategii vor fi din ce in ce mai importante fiindca in Warhammer 40.000 Dawn of War II accentual va cadea pe component micro, construirea cladirilor si achizitionarea de resurse va cadea pe locul 2.

Grafica noua creste intensitatea bataliilor si permite jucatorilor sa simta pe pielea lor mediile inconuratoare distructibile si sa se bucure de ambianta create de luminile jocului. Daca dai zoom maxim pe unitati vei vedea niste detalii impresionante, dar din punct vedere strategic asta nu te va ajuta cu absoult nimic.

In functie de care sunt interesele tale vei opta sa joci multi-player-ul plin de actiune si competitive sau un singleplayer la fel de dinamic, dar in stil RPG. Aceasta diferenta mare intre single si multi ar putea fi o strategie pentru largirea gamei de jucatori care vor cumpara Dawn of War II.

In orice caz, Warhammer 40.000 este un joc care trebuie sa apartina in colectia tuturor fanilor adevarati de jocuri de strategie.
Screenshtos Warhammer 40.000 Dawn of War II:
WHDOW2-1WHDOW2-2WHDOW2-3WHDOW2-4

WHDOW2-5WHDOW2-6WHDOW2-7WHDOW2-8 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)