Jocuri Noi

Google caracterizeaza ca ?tulburatoare? oferta Microsoft de achizitie a Yahoo

Scris de Serj
Luni, 04 Februarie 2008 01:48
microsoft-yahoo.jpg  Oficialii Google declară că o fuziune Microsoft-Yahoo ar putea ameninţa caracterul deschis care stă la baza internetului. Oferta “ostilă” a Microsoft de 44.6 miliarde de dolari “ridică probleme tulburatoăre”, scria dumincă Chief Legal Officer al Google, David Drummond pe un blog.

 “Ar putea acum Microsoft să încerce să işi exercite acelaşi tip de influentă ilegală şi necuvenită asupra internetului ca şi cea pe care a exercitat-o asupra PC-ului? In timp ce internetul recompensează inovaţia competitivă, Microsoft a incercat in mod frecvent să stabilească monopol şi apoi să işi extindă dominaţia în piete noi, adiacente” a mai scris oficialul Google. “Ar putea achizitia Yahoo să îi permită Microsoft – ţinand cont de istoria lor în privinţa serioaselor probleme legale – să işi extindă practicile de la browsere şi sisteme de operare la întreg internetul?”.

 Microsoft şi Yahoo deţin impreună o mare parte din conturile de e-mail si instant messaging, dar şi doua dintre cele mai populare portale web. Drummond se întreabă dacă există posibilitatea ca Microsoft să işi folosească dominaţia pe piaţa de software pentru a limita pe nedrept accesul la serviciile web ale competitorilor.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)