Jocuri Noi

Probleme la Windows 7 si modul XP

Scris de Serj
Vineri, 08 Mai 2009 08:43
windows7-desktopNe-am bucurat cu toţii de noua idee lansată de cei de la Microsoft care prin introducerea modului XP în Windows 7 au rezolvat o serie de probleme de compatibilitate a programelor care nu rulau în Vista şi care probabil, au ţinut o mare parte din utilizatori departe de sistemul de operare lansat în 2007.

Mai mult, era nevoie de o legătură directă între succesul lui Windows XP, încă cel mai folosit în întreaga lume şi la 8 ani de la lansare şi viitorul sistem Windows 7, reîntoarcerea celor de la MIcrosoft către public după eşecul de acum 2 ani.

Am aplaudat cu putere acest mod Xp, l-am dat jos împreună cu kitul Windows 7 şi de aici au început problemele. După cum suntem averizaţi chiar de pe pagina oficială, XP Mode are nevoie de un procesor capabil de virtualizare, opţiune care apare decât la un număr limitat de procesoare atât de la Intel cât şi AMD. Soluţii nu există, singura fiabilă fiind upgrade-ul la un procesor capabil de a virtualiza.

Oricum, modul XP va avea nevoie de extrem de multe resurse pentru a putea rula în limitele normalităţii şi în concluzie procesoarele low-end care nu dispun de virtualizare ar fi fost oricum depăşite din start. Pentru cei care au nevoie totuşi de acest mod virtual le recomandăm un upgrade la un procesor Intel core 2 Duo, lista celor compatibile o puteţi găsi aici.
În cazul în care doriţi să utilizaţi procesoare AMD, le recomandăm pe cele din gama Athlon 64 şi Athlon 64 X2 pe socket AM2, Turion 64X2 Opteron din generaţiile a doua şi a treia precum şi toate cele mai noi lansate pe piaţă. Procesoarele Sempron nu dispun deloc de posibilităţi de virtualizare.

Pentru cei care încă nu au încercat Windows 7, varianta Release candidate poate fi descărcată de aici. Aveţi nevoie doar de un cont hotmail sau livemail pe care îl puteţi obţine pe parcurs tot gratuit, la fel, înainte de a descărca veţi primi şi o cheie necesară la instalare. Licenţa este valabilă până la 1 iunie 2010 după care veţi fi nevoiţi să cumpăraţi sau să renunţaţi. Pentru modul XP aveţi de asemenea nevoie de o licenţă validă pentru Windows XP Service Pack 3, modul poate fi descărcat de aici


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)