Jocuri Noi

Samsung Galaxy Tab, primul rival pentru iPad

Scris de Caesar
Vineri, 12 Noiembrie 2010 05:41
galaxy-tabDupa mai bine de 7 luni de suprematie totala pe piata de profil, iPad-ul celor de la Apple va avea in sfarsit un competitor serios: un pc tablet multitouch pe numele sau de botez “Samsung Galaxy Tab”.

Tableta isi va face debutul pe piata din SUA in urmatoarea saptamana, companiile de telefonie mobila oferindu-l la preturi cuprinse intre 400 de dolari cu contract de date si 600 de dolari fara contract. La fel ca si deja batranul sau competitor, iPad, Galaxy Tab arata extrem de bine si se poate ocupa cu succes de o multime de taskuri pana acum atribuite laptopurilor. In plus, are la baza sistemul de operare Android, furnizat de cei de la Google si poate fi folosit cu succes pentru functii diverse precum email, social networking, Web browsing, vizionare de poze, filme sau ascultare de muzica. Poate rula aplicatii 3rd party dar, nu aceste lucruri il fac unic. principala sa calitate va fi marimea. Spre deosebire de iPad, care beneficiaza de un ecran de 9,7 inci, Galaxy Tab va fi ceva mai mic, deci mai mobil, ecranul sau fiind de doar  7 inci.

Tab-ul are o forma rectangulara, dimensiunile sale fiind ceva mai mici decat al Ipad-ului. Greutatea conteaza insa, Galaxy Tab fiind extrem de portabil, cantarind in jur de 400 de grame, sesizabil mai putin decat iPadul, care cantareste cu vreo 300 de grame mai mult.
Memoria interna a Tabului este de 16 GB, la fel ca si cea a iPadului, cu mentiunea ca produsul Samsung dispune de un slot pentru un card aditional de memorie, ce suporta pana la 32 de GB aditionali. Fiind de mici dimensiuni, Tabul poate fi folosit usor stand in picioare sau atunci cand suntem in miscare, chiar daca pentru multe sarcini, avem nevoie de 2 maini.
In fine, Tabul dispune de o camera de 3 megapixeli pe spate cu blitz, dar si una de 1,3 megapixeli pe partea din fata, folosita in principal pentru apeluri video.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)