Jocuri Noi

Firefox 3 final

Scris de Caesar
Vineri, 20 Iunie 2008 13:54
firefox3_mic.jpg  Chiar dacă mulţi dintre voi au descărcat deja şi testat de câteva zile noul Firefox 3, am aşteptat cu acest review şi nu am facut-o degeaba. Am avut timp destul pentru a mă lămuri dacă şi de ce să alegem această versiune în detrimentul celei anterioare. Chiar dacă în prima zi cei de la Mozilla şi-au cam dat foc la servere la propriu şi la figurat încercând să intre în cartea recordurilor, mai târziu decât ne-am aşteptat, Firefox 3 a ajuns şi pe hardurile noastre.

  L-am testat încă de la primul beta, versiune plină de erori care mi-a dat peste cap configuraţia pe care o portez de vreo 2 ani de pe o versiune pe alta. Cu toate acestea, anunţarea versiunii finale nu a trecut fără să nască instantaneu curiozitate. O curiozitate şi o poftă de nou care te pune imediat pe jar mai ales că, Mozilla anunţase deja câteva funcţii extrem de interesante pe care le-am putut admira şi în versiunea beta printer crashuri şi sudori de nervi. Aşadar, l-am instalat.

 La prima vedere aspectul e plăcut. Interfaţa s-a schimbat puţin dar suficient pentru a denota noul, viteza de lucru nu este nici mai mare nici mai mică iar spre surprinderea mea, compatibilitatea cu pluginurile şi addonurile fără de care nu mai pot lucra, este acceptabilă. Marturisesc că nu mă aşteptam să le văd funcţionând în proporţie de 90%. Sistemul de blocare a pop-up-urilor vine şi el oarecum îmbunătăţit după cum îmbunătăţită este şi funcţia de autocompletare a linkurilor şi adreselor tastate în de sus, linkuri care pot fi automat ataşate directorului de semne de carte (bookmarks).

  Concluzia, Firefox 3, în ciuda aşteptărilor mele pesimiste, funcţionează perfect, crashurile sunt foarte rare în condiţiile în care îl solicitaţi la maximum şi, spre deosebire de Inetrnet Explorer, se mişcă foarte repede şi nu blochează sistemul de operare chiar dacă consumul de RAM este încă ridicat. Cei care încă nu aţi apucat să testaţi noul Firefox 3, o puteţi face descărcândul de pe saitul oficial Mozilla (mozilla cu link la http://www.mozilla.com/en-US/). Dacă aveţi deja instalată o versiune anterioară, nu o ştergeţi. Firefox 3 va prelua automat toate setările anterioare din directorul Mozilla.






 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)