Jocuri Noi

Picasa 3

Scris de Caesar
Joi, 04 Septembrie 2008 14:11
picsa3.jpg  Aşa cum era de aşteptat, chiar dacă este o aplicaţie cu state vechi şi foarte populară, noul Picasa a stat această săptămână în umbra recent lansatului Chrome. Clientul de desktop Picasa a ajuns la versiunea 3 şi, daca aţi băgat de seamă, poate fi descărcat deja în versiune beta.

  Chiar dacă varianta beta înseamnă pentru mulţi că softul nu e pregătit pentru lansare vă asigur că nu e aşa. Picasa 3 are în spate câţiva ani de istorie cu variantele anterioare, ani care nu s-au pierdut degeaba. Softul funcţionează precum orice alt soft de la Google, adică perfect, în plus vine cu câteva mici ajustăritehnice faţă de ediţiile anterioare care nu-l fac nici mai complicat nici mai simplu ci, într-un cuvânt, mai fiabil. Nu de mult, Google şi-a îmbogăţit portofoliul de firme cumpărând compania Neven, care dacă nu ştiaţi, se ocupă cu softurile de recunoaştere a feţei.

  Aşadar, chiar dacă la stadiu incipient, un astfel de instrument este inclus şi în Picasa 3. Modulul de recunoaştere a feţei deocamdată nu este perfect dar, poate ajuta utilizatorul la sortarea potretelor, separat de celelalte poze. Selectaţi iconiţa (people tab în varianta online) care reprezintă un om şi librăria va afişa doar imaginile care conţin feţe de persoane. Simplu, nu? Odată acestea selectate le puteţi sorta pe taguri (de obicei în funcţie de nume).

  Nu vom intra şi mai tare în amănunte, pentru că Picasa 3 este în mare măsură similar ediţiei anterioare, 2,7. Vă invităm însă să-l descărcaţi. Pentru editări simple (mai ales pentru bloggeri) este softul perfect.

Download: http://picasa.google.com/



 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)