Jocuri Noi

Colectia Ea Sports Fifa 1993 - Fifa 2002

Scris de Caesar
Marţi, 14 Octombrie 2008 12:29
 

Titluri jocuri fifa
Data Lansare
Platforma
Fifa 94 International Soccer
1993
3DO, Amiga, DOS, Game Gear, Genesis, Sega CD, Sega Master System, SNES
Fifa 95 Soccer
1994
SEGA
Fifa 96 Soccer
1995
DOS,Game Gear,Genesis,PS,Saturn,Sega 32X,SNES
Fifa 97
1996
Genesis, PS, Saturn, SNES, PC(win/dos)
Fifa 98 Road To Worldcup
1997
Game Boy,Genesis,N64,PS,Saturn,SNES, PC
Fifa Soccer Manager
1997
PC
Fifa 99
1998
N64 PS,PC
Fifa 2000 Major League Soccer
1999
Game Boy Color, PS, PC
Fifa 2001
2000
PS,PS2,PC
Fifa Soccer 2002
2001
GameCube, PS, PS2, PC
 
 Colectia Fifa va fi continuata intr-un alt review care va include titlurile incepand cu 2003 pana in 2009.
 

ea-sports-fifa.jpg  O serie de simulatoare de fotbal care demarează în 1993, pe vremea când hardware-ul era hard la propriu, când placa de sunet era o minune, când Internetul era pentru omul obişnuit doar un vis Science-Fiction pe care îndrăznea cu greu să-l viseze, timpuri pe care gamerii mai vechi le-au prins şi de care s-au bucurat aşa cum cei mai tineri au uitat să o facă.


  Ei bine, în aceste timpuri străvechi ale erei calculatoarelor, debutează această serie cu primul ei titlu, Fifa International Soccer, un titlu care deşi interzis proprietarilor de PC şi-a adunat imediat fanii pe care îi merita.Odată cu portarea jocului pe calculatoarele personale (MS DOS), a început şi perioada de glorie a seriei. Se întâmpla în 1995, cu al treilea titlu, Fifa Soccer 96, un titlu care i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi gameri din lumea întreagă care, au trecut rapid de la arcade+urile 2D la incredibila (pentru acea vreme) grafică izometrică implementată de EA Sports în simulatorul de fotbal.


  An de an, îmbunătăţirile tehnice şi continua dezvoltare a bazei de date, licenţele updatate la zi şi comentariile acide ale unui cuplu britanic de efect, au făcut din Fifa un joc care să nu mai aibă nevoie de prezentări speciale. Un joc care şi-a extins treptat franciza, cu ale ei managere sportive autentice ori competiţiile de stradă din Fifa Street Soccer.


  În continuare vă vom prezenta pe scurt întreaga colecţie Fifa, o colecţie care pe parcursul anilor a făcut furori printre gamerii din întreaga lume, a scos ce era mai bun din PC-uri şi s-a desăvârşit pe Playstation şi XBox.


Fifa 94 International Soccer
cover.jpgPrimul joc din lunga listă de titluri care a făcut furori şi a adunat milioane de fani din întreaga lume,
Fifa International Soccer a fost lansat spre sfârşitul anului 1993. Este unul dintre primele jocuri sportive cu grafică izometrică, tehnologie care va face istorie în rândul simulatoarelor de fotbal care vor urma.

   Acest prim titlu nu beneficiază de licenţele care au făcut celebră seria Fifa mai târziu, deşi echipele au nume reale, jucătorii sunt fictivi iar sistemul de atribute pe care se bazează aptitudinile sportive ale acestora creşte pe o scară de la 1 la 10.

Mai târziu, acest titlu va fi numit neoficial, Fifa 1994, fiind astfel încadrat mult mai uşor în cadrul seriei Fifa.
Screenshots:

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  


 
Fifa 95 Soccer

cover95.jpg  După succesul de natură mondială înregistrat cu primul titlu, EA a creat şi un sequel, destinat platformei SEGA pe 16 biti.

 

  Deşi engine-ul grafic izometric nu a înregistrat îmbunătăţiri majore, gameplayul se schimbă, EA introducând o serie de noi elemente tehnice precum loviturile din voleu, portari cu un AI mai bun şi un sistem de pase mai evoluat care să-i permită jucătorului să şi paseze în locul curselor interminabile de la o poartă la alta cu mingea la picior.

Screenshots:

gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2

 
Fifa 96 Soccer
cover96.jpg   Căutând titlul de primul simulator de fotbal realistic în adevăratul sens al cuvântului, FIFA Soccer 96 a devenit extrem de popular încă din primele zile de la lansare.


Unul dintre factorii decisivi acestei popularităţi a fost introducerea comentariului în timp real, comentariu care l-a făcut celebru şi pe John Motson, vocea care i-a însoţit pe jucători fază cu fază, un lucru inedit şi de-a dreptul revoluţionar la vremea respectivă.


Licenţele se înmulţesc, de această dată EA oferind 11 ligi diferite, 59 de echipe naţionale, posibilitatea de a crea propria echipă de vis, cu toate starurile aferente, sportivii purtând de acum nume realiste şi nu doar simple născociri ale specialiştilor plini de imaginaţie de la EA Sports.
Screenshots:
gallery3 gallery3 gallery3
gallery3 gallery3 gallery3
gallery3   


 
Fifa 97
cover97.jpg   Lansat în 1996, Fifa 97 continuă tradiţia începută în 1993 şi desăvârşită pe parcurs. Ne delectăm cu acelaşi comentariu al deja celebrului John Motson, căruia i se alătură Andy Gray şi Des Lynam.


   Sunt introduse de asemenea reluările interactive, modurile de antrenament şi ligile custom. Mişcările jucătorilor sun adaptate după cele ale cunoscutului fotbalist David Ginola, folosind tehnologia de MotionBlending. Fifa 97 include şi un mod inedit, de joc în sală, 6x6 dar şi Multiplayer.
Screenshots:

gallery4 gallery4 gallery4
gallery4 gallery4 gallery4

 
Fifa 98 Road To Worldcup
cover98.jpg   Titlul lansat la finele anului 1997 se leagă în mare măsură de meciurile de calificare la campionatul mondial de fotbal care urma să aibă loc în vara anului 1998. Jucătorul poate lua astfel o echipă, să parcurgă toate etapele calificărilor şi să evolueze la turneul final al campionatului.


  Licenţele includ 16 stadioane din întreaga lume, în cazul modului Ligă naţională, şi 189 de cluburi din 11 ligi. Fiecare dintre aceste cluburi beneficiază de scandări ale suporterilor specifice, încadrate în sunetul ambiental al meciurilor.


  Mai mult, se îmbunătăţeşte şi grafica, Fifa 98 incluzând jucători cu trăsături faciale distincte, frizuri diferite şi o acţiune mult mai rapidă şi mai dinamică. Aceeaşi comentatori ne gâdilă urechile, John Motson şi Andy Gray.
Screenshots:

gallery5 gallery5 gallery5
gallery5 gallery5 gallery5
gallery5 gallery5  

 
Fifa Soccer Manager

coversoccermanager.jpg   Cu FIFA Soccer Manager Ea pătrunde pentru prima dată pe piaţa managerelor de fotbal. Ni se pun la dispoziţie 12 ligi diferite din 5 ţări: Anglia cu 4 divizii, Germania, Italia, Franţa şi Scoţia cu câte 2. Calendarul urmează standardele specifice fiecărei ţări, cu pauzele de iarnă din Germania, cu liga italiană demarând în Septembrie etc.

 

  Baza de date cuprinde peste 7500 de jucători diferiţi şi câteva echipe europene, care vor fi distribuite în nelipsitele competiţii Uefa inter-cluburi.

 

   Nu lipsesc evident toate elementele specifice unui manager, începând de la antrenamente, tactica de joc şi încheind cu situaţia financiară a clubului. Puteţi trece peste meciuri în câteva secunde sau le puteţi urmări în timp real, cu ajutorul unei grafici izometrice 2D, pentru a urmări evoluţia fiecărui elev.

Screenshots:

gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6  

 
Fifa 99

cover99.JPG  Un joc care urmează linia descrisă de Fifa 98 aducând câteva mici îmbunătăţiri. Avem la dispoziţie 42 de echipe naţionale, şi 250 de echipe de club din 12 ligi naţionale. Avem deja posibilitatea de a dezvolta tactici diferite în cadrul echipei în funcţie de meci şi de a opera transferuri între echipe.

 

   Jocul poate fi privit din mai multe unghiuri, jucătorii fiind mult mai animaţi şi mai realişti decât la titlurile precedente, incluzând aici şi un minimal dar existent nivel de control uman asupra portarului.

Screenshots:

gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7 gallery7

 
FIFA 2000 Major League Soccer

covermajor.jpg  Titlul aferent anului 2000, aduce popularei francize Fifa un nou engine şi licenţe pentru 450 de cluburi şi 40 de echipe naţionale din întreaga lume.

 

   Este introdus de asemenea un mod nou de joc, care le va permite jucătorilor să evolueze cu echipe celebre de-a lungul istoriei precum Manchester United din 1968, Ac Milan de la începutul anilor 90. Nu lipseşte editorul de jucătorşi editorul de echipă, care ne permite accesul total asupra acestui nou titlu şi a gameplayului.

 

  Se îmbunătăţesc simţitor grafica, fizica mingii şi aptitudinile sportivilor din teren care, cel puţin din punct de vedere tehnic, sunt mai agili decât predecesorii lor din titlurile anterioare.

Screenshots:

gallery8 gallery8 gallery8
gallery8 gallery8 gallery8
gallery8 gallery8 gallery8
gallery8   

 
Fifa 2001

cover2001.jpg   FIFA 2001 se întoarce din multe puncte de vedere la originile seriei dezvoltate de studiourile Ea Sports. Gameplayul diferă faţă de cel din 99 sau 2000 şi include inedit, opţiunea de joc online.   Jocul ne pune la dispoziţie 17 ligi diferite alături de 50 de echipe naţionale. Alături de exhibition şi modul de training, sunt introduse şi modurile clasice de joc, Turneu, Ligă, Cupă sau Sezon.

 

   Licenţele sunt complete, incluzând echipamentele de joc ale sportivilor, transferurile sunt echivalate la zi, oferind astfel una dintre cele mai realiste experienţe sportive de până la acel moment.

Screenshots:

gallery9 gallery9 gallery9
gallery9 gallery9 gallery9

 
Fifa Soccer 2002
cover2002.jpg   La data de 26 octombrie 2001 se lansează pentru GameCube, Playstation şi PC, Fifa Soccer 2002 (Fifa Football 2002 în Europa). Un joc care va continua pe aceeaşi idee de succes de până acum cu un plus în ceea ce priveşte grafica şi fizica jucătorilor şi un nou sistem de deposedări care pot sau nu impresiona un arbitru de centru fără un AI foarte ridicat.


  Ne-am obişnuit deja cu vocile lui John Motson şi Andy Gray şi, chiar dacă fac deliciul auditoriului, ele nu mai constituie o noutate. Îmbunătăţirile mai apar şi la nivel de gameplay şi licenţe. În acest an avem mai multe moduri de joc noi, se reîntoarce modul de calificare la cupa mondială cu care ne-am delectat în Fifa 98, avem 16 ligi licenţiate, 75 de echipe naţionale şi, inedit, dacă alegeţi modul "sezon", echipa care o conduceţi va continua şi în anul următor, califiându-se în cupele europene deci, timpul de joc creşte considerabil.
Screenshots:

gallery10 gallery10 gallery10
gallery10 gallery10 gallery10

 
 
 

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)