Jocuri Noi

AMD intra pe piata netbookurilor

Scris de Caesar
Duminică, 28 Iunie 2009 09:27
AMD_logo
AMD se pregatesc si sa debuteze pe piata netbookurilor, lansand primul cip cu voltaj redus, un procesor cu un singur nucleu, AMD Athlon 64 L110 care va fi folosit in netbookul Gateway LT3103u al celor de la Acer.

Athlon 64 L110 este un cip cu voltaj redus, o varianta modificata a seriei Neo create de AMD pentru aptopuri de mici dimensiuni. Acesta va rula la o frecventa de 1,2 GFhz, are 512 kb cache si un consum de aproximativ 12 wati. Acest procesor vine la timp pentru cei de la AMD, piata deja fiind suprasaturata de modelele concurente Atom, produse de cei de la Intel. Desi compania AMD si-a manifestat in nenumarate randuri dezinteresul pentru mini laptopuri, succesul de care acestea se bucura, nu-i puteau lasa indiferenti pe reprezentantii companiei.

Netbookul Gateway nu va iesi din standardele impuse deja de aceasta nisa beneficiind insa de un mic plus la calitatea grafica, placa grafica integrata fiind un AMD ATI Radeon x1270 dar si la diplay, ecranul fiind mai mare decat la un netbook obisnuit, de 11,6 inci. Cu un pret de 399 de dolari si o greutate de 1,4 kg, Gateway LT3103u are insa toate sansele sa se integreze usor pe o piata deja suprasaturata.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)