Jocuri Noi

Star Wars: The Old Republic trece pe modelul gratuit.

Scris de Calin
Miercuri, 01 August 2012 09:21

Star wars The Old Republic gratuit.Desi nu a fost complet neasteptat, Bioware a decis ca miscarea corecta pentru MMORPG-ul ar fi trecerea la modelul hibrid Free to Play. Un numar mare de jocuri au facut trecerea de la modelul cu abonament lunar la cel free to play sau hibrid F2P. Desi SWTOR va deveni free to play, acesta va avea si unele limitari care pot fi ridicate prin plata unui tarif.

SWTOR si modelul Free to Play.

The Old Republic va trece astfel din toamna aceasta de la modelul cu abonament lunar la cel gratuit. O trecere incredibil de abrupta putem spune, dar nu neasteptata luand in vedere tendinta trecerii la modelele asiatice free to play cu microtranzactii. Cu toate acestea o parte a continutului va fi disponibila doar celor care vor plati o taxa lunara de $14.99 sau celor care isi vor folosi noua moneda a jocului Cartel Coins in acest sens.

Continutul exclusiv celor care vor plati taxa cuprinde zone si continut pentru zonele de level mare, trasaturi noi ale jocului si acces nelimitat in joc. Cei care vor juca jocul gratuit vor avea timp limitat in PVP care va fi resetat saptamanal. O diferentiere clara intre nivelul de acces a celor care aleg sa plateasca si celor care vor sa joace gratuit poate fi gasit pe pagina oficiala a jocului.

Acei jucatori care au cumparat jocul si au platit lunar pana la schimbare vor putea profita de unele beneficii din partea celor de la EA si Bioware. Unul dintre aceste beneficii va fi o infuzie de moneda (Cartel Coins) pentru fiecare luna platita inainte de 31 Iulie 2012. Cei care au achizitionat SWTOR Special Edition vor fi primi inca 1.000 de Coins.

Schimbarea conform surselor oficiale:

A avut loc o scadere in numarul abonatilor, dar nu pot spune ca acesta este motivul din spatele deciziei noastre ... ceea ce s-a intamplat este tendinta pietei care s-a orientat spre modelul standard free-to-play pentru MMO-uri si am simtit ca exita milioane de potentiali fani Star Wars care nu au incercat jocul nostru fiindca abonamentul lunar era o bariera. De asemenea conform cercetarilor noastre am descoperit ca exista o numar mare de fosti jucatori care ar dori sa se intoarca sa incerce noul continut daca abonamentul nu va mai fi o bariera. Astfel am decis ca datorita pietei si jucatorilor nostri care doresc acces mai putin limitat sa raspundem la aceste cerinte., astfel a afirmat Matt Bromberg intr-un interview cu IGN.

Desi creatorii jocului Star Wars: The Old Republic au decis sa treaca pe modelul free to play, nu este sigur ca aceasta miscare va fi de ajuns sa salveze jocul. Cu siguranta o mare parte a fanilor seriei Knights of the Old Republic se vor intoarce sa incerce story-modul dar cu nume mari precum Guild Wars 2 in prag de lansare, SWTOR se pare ca va avea o perioada dificila.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)