Jocuri Noi

Jucatorii de WoW, studiati indeaproape

Scris de Serj
Duminică, 14 Septembrie 2008 16:50
gold1.jpg  National Science Fundation a oferit suma de 100.000 $ Universităţii Irvine din California pentru un studiu cu privire la jucătorii de World of Warcraft. Bonnie Nardi, profesor de informatică la această universitate, a examinat diferite obiceiuri, cât şi întreaga cultură legată de acest joc. Studiul a fost efectuat atât pe jucători din S.U.A., cât şi pe jucători din China.

  Nardi a urmărit jucătorii chinezi de WoW din internet café-uri, care joacă “o versiune mai competitivă” a jocului şi care folosesc puţine modificări şi add-on-uri. 95% dintre ei joacă acestă variantă în China, pe când în U.S.A. această variantă este jucată doar de 50%.

  Nu ştim la ce se referea ea prin “o versiune mai competitivă”, dar probabil s-a referit la serverele Player Vs Player, care permit jucătorilor să se omoare între ei, servere diferite faţă de cele Player Vs Environment, care nu permit acest lucru.

  Ea a mai ţinut să menţioneze faptul că jucătorii chinezi de WoW sunt persoane obişnuite, care sunt de regulă transformaţi pe nederept în stereotipuri, de media. “Marea majoritate a jucătorilor chinezi nu se ocupă cu farmatul aurului”, a adăugat ea. 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)